El ciclododecà i les seves aplicacions en conservació-restauració - Bagan Pérez, Ruth (UNICUM, 2015)
L’ús de nous productes en conservació-restauració comporta una adquisició constant de coneixements sobre les seves característiques i resultats. Aquest article pretén donar a conèixer les propietats i les possibilitats d’utilització del ciclododecà (CCD) –emprat a Alemanya des de mitjans de la dècada dels noranta–, un fixatiu i consolidant temporal volàtil aplicable en tractaments de diverses especialitats.