Utilització de l’alginat com a material de reproducció en la restauració del retaule de Sant Bernat i Sant Bernabé de l’església de Santa Maria de Montblanc - Cano, Sílvia; Clusells, Josep I.; Lacabe, Cristina; Lanero, Yolanda; Segura, Lluís (UNICUM, 2015)
A l’ESCRBCC hem experimentat i posat a punt un procediment que dóna una bona solució al problema de reproduir petits objectes o fragments sense malmetre l’original. Consisteix a utilitzar l’alginat, un producte emprat en odontologia que, donades les seves característiques, difícilment pot causar danys. Amb el motlle d’alginat es fa una còpia d’escaiola i a partir d’aquesta es poden fer motlles i reproduccions de materials variats.