Caracterització dels materials i de la tècnica pictòrica - Rocabayera Viñas, Rosa (UNICUM, 2015)
Aquest estudi està basat en l’aplicació de diverses tècniques analítiques i instrumentals, amb la finalitat de determinar la tècnica pictòrica i els materials de la pintura de la Mare de Déu del Carme intercedint a favor de les ànimes del purgatori. D’aquesta manera es pot establir la forma de treballar del pintor i deduir les seves característiques artístiques. També és important per tal de comprendre les alteracions observades, ajudar a determinar-ne les causes i decidir el procés de restauració i els paràmetres de conservació.