Caracterització de models anatòmics humans per a la seva correcta conservació - Martínez Lluch, Olga (UNICUM, 2025)
Els models anatòmics humans han estat una peça clau per al desenvolupament de la medicina entre els segles XVIII i XX, de la mateixa manera que ho són les maquetes per a l’arquitectura o la cartografia per a la geografia. Amb l’objectiu de visibilitzar i millorar la conservació d’aquestes peces, s’ha realitzat aquest article centrat en els seus materials constituents i la seva evolució en el temps. Alhora, s’ha pogut identificar part dels materials conservats, així com avaluar la seva catalogació i el seu estat de conservació, a partir d’algunes de les col·leccions existents a Catalunya.