Estudi i intervenció d’un estendard del CDMT: procés de conservació-restauració d’una peça mixed media. - Rodríguez Calvo, Meritxell (UNICUM, 2024)
Aquest article és un extracte del Treball Final de Grau de Conservació i Restauració de Béns Culturals a l’ESCRBCC que presenta un estudi i el procés de restauració realitzat a una peça intervinguda al Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa (CDMT): un estendard de la coral de Sant Hipòlit de Voltregà cedit per l’Ajuntament del mateix poble. Per a la intervenció s’ha de tenir en compte que és considerada una peça mixed media, és a dir, són peces patrimonials que es componen de diferents materials que no s’entenen com a part de la peça en si i, per tant, tenen unes necessitats diferents d’intervenció.