Màscara antigàs de la Guerra Civil espanyola provinent del Cinglo Alt: estudi i conservaciórestauració. - López Fernàndez, Berta (UNICUM, 2024)
El present article està basat en el Treball de Final de Grau dels estudis de Conservació i Restauració Béns Culturals de l’ESCRBCC. L’objecte d’estudi del treball en qüestió són les restes de diversa naturalesa d’una màscara antigàs trobada al Cinglo Alt, un jaciment arqueològic de la Guerra Civil espanyola que es troba al Pallars (Lleida). L’article recull els diversos aspectes involucrats en la conservació de la màscara, així com informació sobre el seu origen, la investigació de la naturalesa dels seus materials i el procés de conservació-restauració.