Criteris per a la selecció de silicones en l’elaboració de motlles. Propietats físiques, aplicacions i marques comercials. - Aymerich, Xènia; Yagüe, Almudena S.; Garcia, Alba (UNICUM, 2024)
La silicona ha demostrat ser un material extremadament eficient per a la realització de motlles en l’àmbit de la conservació i restauració de béns culturals. No obstant això, la gran diversitat de tipus i marques comercials disponibles, juntament amb l’absència de publicacions actualitzades sobre el seu ús, dificulten la seva elecció en un projecte concret. Aquest article recopila les propietats físiques d’aquest elastòmer, algunes marques comercials i les seves principals aplicacions en l’àmbit de la paleontologia.