Actuacions històriques, consideracions i exemples al voltant de la conservació dels vitralls emplomats. - Bonet, Jordi J.M. (UNICUM, 2023)
Aquest article parla de la història de la conservación dels vitralls. El text no pretén abastar exhaustivament la història d’aquest art tan antic, únicament fer veure allò que li és específic. Descriu algunes de les actuacions que han estat habituals en la conservació de vitralls, des de notícies antigues fins a l’actualitat, assenyala algunes de les propietats del material que n’han condicionat la conservació i que expliquen, en alguns casos, l’estat actual d’algunes vidrieres.