La col·lecció de rotlles de mutoscopi i kinora del Museu del Cinema - Col·lecció Tomàs Mallol: estudi d’identificació i intervenció de la col·lecció i digitalització i animació d’un rotlle. - Olivé i Soler, Ariadna (UNICUM, 2023)
El present estudi és una aproximació als rotlles de mutoscopi i kinora a través dels exemplars pertanyents a la col·lecció Tomàs Mallol conservats al Museu del Cinema de Catalunya. A partir de la identificació i anàlisi dels rotlles se’n planteja i executa una intervenció en conservació-restauració, així com una posterior digitalització i animació d’un dels rotlles a fi de donar a conèixer aquest tipus de material i, alhora, fer difusió de la col·lecció.