Els llibres d’història natural del segle XIX: restauració d’un exemplar de la col·lecció del MCNB - Piferrer Bechdejú, Eugènia (UNICUM, 2018)
Al segle XIX es produeix una important proliferació de llibres d’història natural per diversos factors. En aquest article –síntesi d’un treball nal– es fa un estudi, en primer lloc, de les característiques d’aquesta tipologia de llibres des del punt de vista dels seus components (tipus de suports, elements sustentats, format, enquadernació, il·lustracions), així com de les principals alteracions derivades d’aquests materials. I en segon lloc, es fa una anàlisi més exhaustiva a partir de la restauració d’un exemplar de la col·lecció Antiquaria del Museu de Ciències Naturals de Barcelona (MCNB).