La presència de microorganismes en el patrimoni fotogràfic: tractament de la col·lecció Jordi Maseras al Museu Marítim de Barcelona. - Soria Iñiguez, Lorena (UNICUM, 2021)
La col·lecció Jordi Maseras Bover aplega la producció de diferents fotoperiodistes que van treballar per a un mitjà especialitzat en esports nàutics, la revista Yate & Motonáutica. La seva activitat comprèn aproximadament dotze anys de documentació gràfica, que aporta informació de gran valor històric i cultural dins un espai determinat. El present article recull el procés de recuperació de la col·lecció, dut a terme entre els anys 2018 i 2019 durant l’estada en pràctiques al Museu Marítim de Barcelona i a l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya (ESCRBCC), centrat en l’estudi i tractament de desinfecció d’un total de 4.000 còpies fotogràfiques en color i blanc i negre, a partir de dues metodologies de treball.