Darrere les passes d’Osiris: la mortalla d’un egipci anomenat Bes - Gonzálvez, Luis Manuel (UNICUM, 2015)
Després d’haver situat les mortalles pintades d’època romana en el seu context històric i d’exposar algunes característiques estilístiques i funcionals, es procedeix a l’estudi de la mortalla conservada al Museu Egipci de Barcelona; descripció, proposta de restitució i adscripció cronològica són els tres aspectes tractats.