Justificació de la reintegració il·lusionista de la reproducció del Baptisme de Jesús atribuït a Damià Forment - Mirambell Abancó, Miquel (UNICUM, 2015)
Aquest article serveix com a justificació teòrica de la reintegració il·lusionista executada a l’ESCRBCC pel professor Joaquim Camps a partir d’una reproducció del relleu del Baptisme de Jesús atribuït a Damià Forment. Amb aquest objectiu, l’article inclou uns apartats d’anàlisi terminològica, una reflexió sobre l’autenticitat i la falsedat de les còpies en l’àmbit de la conservació i la restauració i, finalment, es planteja la conveniència de reproduir i reintegrar de forma il·lusionista els béns culturals a principis del segle XXI.