Estudi de les pàtines ocre-vermelles del retaule d’alabastre de l’altar major del monestir de Santa Maria de Poblet (Tarragona) - Beltran Varea, Meritxell; Playà Pous, Elisabet; Artigau Miralles, Montserrat (UNICUM, 2014)
Fruit d’un projecte multidisciplinar que aborda estudis dels materials del retaule de l’altar major del monestir de Santa Maria de Poblet des dels vessants històric, de conservació-restauració i geològic, en aquest treball es presenta una part dels resultats d’aquest projecte. L’anàlisi petrològica, física i química de les taques ocre-vermelloses que cobreixen part de la superfície de l’alabastre ha permès caracteritzar- les i determinar-ne els possibles orígens.