Adequació de la reserva del Museu Diocesà d’Urgell. Mesures de conservació preventiva low cost i sistematització del procés de conservació curativa a un nombrós conjunt d’obres - Bagan, Ruth; Garcia, Mireia (UNICUM, 2015)
La necessitat d’actuar sobre un conjunt de cent cinquanta-vuit obres que havien de ser emmagatzemades va propiciar una intervenció d’ampli abast a la sala de reserva del Museu Diocesà d’Urgell. La intervenció tenia com a objectiu l’estabilització material d’aquest conjunt nombrós de pintures sobre taula i talles policromades, així com l’adequació de l’espai destinat a l’emmagatzematge dels fons del museu. Aquest projecte s’emmarca dins un pla de renovació i ampliació del museu. La condició provisional de l’espai destinat a la reserva va fer plantejar una actuació de conservació preventiva low cost.