El port de Maó pintat en una casa senyorial menorquina. Restauració de les pintures murals de la Fundació Reynolds - López Novell, Nadir; López Novell, Viviana (UNICUM, 2016)
En els anys transcorreguts des de l’any 2002 fins a l’actualitat té lloc el descobriment d’unes pintures murals ala seu de la Fundació Reynolds de Menorca. Les pintures esmentades restaven ocultes darrere un paper pintat.En un principi, la restauració es va centrar en la recuperació de la paret sud, en millor estat de conservació però,a mesura que van anar avançant els treballs de restauració, es va decidir destapar la resta de murs de la salaper obtenir una visió completa i homogènia de les pintures. Aquest article du a terme un estudi de la pinturaprincipal, tant en l’àmbit històric, com iconogràfic i de conservació-restauració, i fa esment també del conjuntpictòric que decora la sala.