Restauració d’una pintura sobre tela del monestir de Sant Benet de Montserrat - Claramonte Villanueva, Pau; Martínez Carrión, Rosa (UNICUM, 2015)
Aquest article resumeix la intervenció de conservació i restauració en una pintura sobre tela procedent del monestir de Sant Benet de Montserrat. Aquesta obra presentava dues particularitats inicials: la d’estar adherida pel revers a un suport de fusta, fruit d’una intervenció anterior, i la d’estar protegida per un marc policromat i daurat, molt degradat però alhora bellament treballat. Aquestes particularitats van ser les que varen marcar tant la presa de decisions com la dificultat en la intervenció.