Investigació en conservació del patrimoni cultural a Espanya: estat de la qüestió - Galán Pérez, Ana (UNICUM, 2015)
La disciplina de la Conservació i Restauració s’està construint de manera paral·lela a la regulació dels ensenyaments i a la de la pròpia professió. Una generació de grups d’investigació que consolidin i innovin en aquest camp és fonamental per a aconseguir un nivell europeu de competitivitat i desenvolupament. L’aposta per la investigació ha de procedir de tots els agents involucrats en la protecció del Patrimoni, tant públics com privats i han de ser els investigadors doctorals els qui generin noves línies d’estudi. Sens dubte, per a propiciar aquests estudis d’investigació i que es materialitzin en tesis doctorals, s’ha de continuar en el camí de la sensibilització i l’elaboració de grups d’investigació estables que permetin desenvolupar objectius a llarg termini.