Estudi científico-tècnic dels materials constitutius d’un bagul de 1883 - Rocabayera Viñas, Rosa (UNICUM, 2015)
Aquest estudi està basat en l’aplicació de diverses tècniques analítiques i instrumentals amb la finalitat de caracteritzar els materials que constitueixen els diferents suports d’un bagul pertanyent al Museu de l’Art de la Pell de Vic, així com determinar els agents biològics d’alteració a partir de les exúvies trobades. Les analítiques s’han realitzat al laboratori de Biologia, Física i Química de l’ESCRBCC i s’ha col·laborat amb l’Escola d’Adoberia d’Igualada per a la identificació de la pell.