Apunts sobre la dona i la conservació-restauració de béns culturals al segle XX-XXI - Mirambell Abancó, Miquel (UNICUM, 2015)
En el següent article s’exposa la creixent feminització de la conservació-restauració de béns culturals a l’actualitat. Després de contrastar aquesta situació amb la de la primera meitat del segle XX a Catalunya, es conclou que la dona ha desenvolupat sovint al llarg de la història i en diverses cultures el paper de guardiana i transmissora de gran part del patrimoni cultural.