Inicis de la fabricació i el comerç dels suports de tela - Pedragosa García, Núria (UNICUM, 2015)
A partir de la pintura moderna de la col·lecció permanent i de les reserves del Museu Nacional d’Art de Catalunya, s’han pogut resseguir indicis i proves dels orígens del comerç dels materials artístics, tant dels que pertanyen a la circumscripció catalana com d’altres relacionats amb els territoris veïns. La identificació de materials com la tela, el bastidor i la preparació és útil per caracteritzar, datar, atribuir i, en definitiva, conèixer a fons les obres que formen part del nostre patrimoni cultural per tal de conservar-les.