Procés de conservació-restauració d’una reproducció escultòrica de l’Auriga de Delfos. Els motlles durant el segle XIX - Alcalde Ceravalls, Xavier; Ramírez Calise, Verónica; Sanjurjo Marquine, Cecília; Vélez Maestre, Anna (UNICUM, 2015)
En aquest article es descriuen, d’una banda, els processos de conservació i restauració d’una reproducció escultòrica en guix de l’Auriga de Delfos, que es van portar a terme durant els mesos de novembre i desembre de 2006. La intervenció es va centrar en la consolidació estructural i el sistema de presentació del conjunt, atès que eren els seus principals problemes. D’altra banda, es presenta un estudi de l’obra des del punt de vista històric i iconogràfic, i es revisa la creació dels fons de buidats dels museus, els materials i les tècniques d’emmotllat emprades durant el segle XIX i inicis del XX, època en la qual podem datar la reproducció objecte d’aquesta restauració.