Del restaurador d’obres d’art al conservador-restaurador de béns culturals. Breu recorregut per la història de la professió - Mirambell Abancó, Miquel (UNICUM, 2015)
Al darrer quart del segle XX la professió del conservador-restaurador ha experimentat una gran transformació. Els canvis han estat possibles perquè, prèviament, s’ha modificat el concepte d’objecte restaurable. L’anàlisi històrica dels diversos valors amb els quals es dota un bé cultural, permetrà definir l’evolució del perfil del restaurador al llarg dels segles.