Diagnòstic de lesions i proposta d’intervenció del retaule de l’altar major de l’església del Monestir de Poblet - Artigau, Montserrat; Porta, Eduard (UNICUM, 2015)
L’estat de conservació del retaule major de l’església del monestir de Poblet és conseqüència directa de les diverses accions vandàliques a les que va ser sotmès, principalment degudes a l’exclaustració del monestir a partir de 1835 i a les posteriors intervencions de reconstrucció dutes a terme entre els anys 1930 i 1950. En aquest article s’analitza l’estat de conservació del retaule i es presenta la proposta de restauració.