Recorrent a la tradició - Alcalde Ceravalls, Xavier (UNICUM, 2015)
Les assignatures que integren el primer curs comú dels estudis de Conservació i Restauració de l’ESCRBCC veuen en la tradició, no tan sols una idea inherent a la pròpia activitat professional, sinó també una realitat a la qual s’ha de recórrer acadèmicament. La crònica d’aquesta reflexió, en l’àmbit corresponent a l’àrea de volum, vol respondre a aquestes expectatives, utilitzant pràctiques d’un fort significat tècnic i artístic. L’elaboració de motlles rígids per peces, arrelats en un procés sofisticat i necessitats d’una tècnica de gran ajustament, lluny de representar la manifestació d’una pràctica específica, formarà part d’aquest fet testimonial i centrarà tot el seu interès tant en els seus mecanismes d’elaboració com en els seus referents, útils en la primera i comuna formació del nostre alumnat.