Per una història del vandalisme a Catalunya (segles XV-XX) - Bracons Clapés, Josep (UNICUM, 2015)
La història del vandalisme, o sigui, de la destrucció de les obres de la civilització, les coses belles, etc., és encara una història per fer al nostre país. Aquest article planteja una aproximació a la qüestió i repassa els principals episodis de vandalisme contra el patrimoni arquitectònic i monumental que s’han produït a Catalunya entre la fi de l’edat mitjana i l’actualitat.