Una pintura inèdita de Francesc Tramulles - Mirambell Abancó, Miquel (UNICUM, 2015)
En el següent article s’analitza la figura de Francesc Tramulles Roig –a partir de la seva biografia, producció artística i activitats pedagògiques–, amb l’objectiu d’emmarcar la pintura de "La Mare de Déu intercedint a favor de les ànimes del purgatori", procedent de l’església parroquial de Palau de Noguera, dins de la producció i trajectòria artística del pintor, alhora que es fa un estudi històric i iconogràfic del quadre. També s’exposa la faceta de Francesc Tramulles com a restaurador, en un segle durant el qual la restauració era considerada una tècnica artística.