La gestió del color - Ruiz de Conejo, Ignacio; Maria, Martí (UNICUM, 2015)
Una bona gestió del color mitjançant procediments informàtics és cada vegada més imprescindible per als conservadors–restauradors quan han de documentar gràficament els béns culturals en els quals intervenen. Amb aquest objectiu, primerament es descriuen les bases sobre les quals se sustenta la teoria científica del color, fins a arribar al model CIELAB de l’any 1931. Després, s’analitzen breument els components necessaris per gestionar el color en els sistemes actuals de tractament i processat d’imatges digitals, particularment les recomanacions de l’International Colour Consortium (ICC). I, per acabar, s’explica com es distribueixen correctament aquests fluxos en una aplicació de retoc d’imatges.