Les matrius xilogràfiques, un patrimoni per recuperar. - Alonso Casanovas, Mercè (UNICUM, 2015)
En aquest article es relacionen dos aspectes complementaris d’un mateix tema. Primerament, es dóna a conèixer la tipologia de les matrius xilogràfiques i es determinen les seves funcions. En segon lloc, i després d’haver efectuat l’estudi d’un patrimoni xilogràfic excepcional pertanyent a la Biblioteca de Catalunya, es descriuen els temes que han estat matèria de recerca, fent una anàlisi de l’estat de conservació de les peces i, consegüentment, es determinen possibles actuacions.