La restauració, la museïtzació i la conservació preventiva de Les Sorres X. - Sala Pietx, M. Teresa (UNICUM, 2024)
Aquest article intenta recollir tota la informació que està relacionada, directe o indirectament, amb la preservació de les restes arqueològiques de la barca Les Sorres X. Necessitem entendre quin ha estat el procés de transformació de la fusta, des de l’excavació a la seva museïtzació; conèixer totes les decisions que s’han pres i saber quines accions s’han dut a terme. Totes aquestes dades són importants per preveure quins són els factors, interns i externs, que poden posar en risc la seva conservació.