El procés de conservació, restauració i museïtzació del Barceloneta I (MUHBA). - Font i Pagès, Lídia (UNICUM, 2024)
La fase final de tractament del vaixell medieval Barceloneta I s’ha fet al Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) i ha consistit en l’estabilització i neteja final (raspat de compostos metàl·lics i eliminació d’excés de PEG), la mesura del magnetisme i del pH de la fusta, el muntatge i instal·lació damunt un suport i la presentació en exposició permanent dins una vitrina climatitzada i monitoritzada. Actualment, segueix en estudi i control per garantir la seva conservació a llarg termini.