Restauració d’un tambor lacat del Vietnam - Lobatón Garratt, Paulina (UNICUM, 2015)
El present article descriu la intervenció portada a terme a un tambor de laca vietnamita en les dependències de l’Instituto de Patrimonio Histórico Español (IPHE) durant la Beca de Formació i Especialització en Conservació i Restauració de Materials Arqueològics concedida pel Ministerio de Cultura. A continuació es descriuen les intervencions de restauració que s’han dut a terme sobre la peça. La peculiaritat de l’objecte ha requerit una investigació prèvia sobre la tècnica de fabricació i el context en el que aquest fou concebut. La importància dels treballs realitzats rau en la complexitat tècnica del material intervingut, així com en l’excepcionalitat de l’objecte etnogràfic restaurat.