Tècniques de cultius aplicades a la conservació- restauració en cas d’atac fúngic sobre peces a intervenir - Valderrama Maiques, Aitana (UNICUM, 2018)
Aquest article està basat en un apartat del treball nal Caracterització d’atac fúngic en suport escultòric orgànic: eines necessàries per a un conservador-restaurador, per avaluar el tipus d’atac fúngic que té lloc en materials lignocel·lulòsics; en el qual s’apliquen tècniques de cultiu biològic per tal de determinar el tipus d’activitat enzimàtica que presenta una espècie fúngica, la qual és causant de degradació al suport escultòric de fusta. Les tècniques experimentals es van dur a terme durant l’estada de Formació Pràctica en Centres de Treball al grup GRAPAC-Cetec de la Universitat Autònoma de Barcelona, efectuant una sèrie d’assajos en placa de cultiu per avaluar l’activitat cel·lulolítica i amilòtica de microorganismes aïllats en cultiu.