Fotogrametria per a la conservació- restauració de béns culturals - Barberà Giné, Aleix (UNICUM, 2019)
La fotogrametria és una disciplina que permet digitalitzar objectes d’una manera bastant automatitzada i a un cost raonable en comparació amb altres sistemes de digitalització. Fa anys que aquesta tècnica s’aplica en l’àmbit del patrimoni, sobretot per a la seva documentació, però també com una eina per a l’obtenció d’ortofotografies, de reproduccions o per obtenir models de base per fer restauracions i recreacions virtuals, entre altres usos. Les possibles aplicacions directes per als professionals de la conservació-restauració són molt interessants i amb aquest article es pretén mostrar casos pràctics que puguin ajudar a difondre la seva normalització en diversos processos de treball.