Estudi d’antigues intervencions de consolidació de suports de tela: les impregnacions. - Cerrada Dacasa, Mireia (UNICUM, 2020)
El present article es configura com un extracte del treball final dels estudis de conservació i restauració que va tenir com a objectiu la realització d’un estudi teoricopràctic entorn de les intervencions d’impregnació de suports de tela en el passat. El marc teòric es constitueix com una recerca i recull dels mètodes i productes que s’empraven en el passat, així com de les conseqüències que aquests van portar a la conservació de les obres. Pel que fa a la part pràctica, se centra en l’estudi analític de la impregnació concreta d’una peça arribada al taller –provinent de l’església de Sant Pau de Pomar (la Segarra)– així com en la intervenció per eliminar-la, tot adjuntant un seguit de provetes que determinen i recolzen el mètode escollit per a tal fi.