Procés de conservació i restauració - Artigau Miralles, Montserrat (UNICUM, 2015)
La intervenció de conservació i restauració del relleu del Baptisme de Jesús, obra atribuïda a l’escultor Damià Forment, es va realitzar per tal d’aturar el procés de degradació que patia, restablint la seva integritat i comprensió visual. El mal estat de conservació era, principalment, a causa de tres factors d’alteració: les propietats intrínseques del material, les agressions que va patir l’obra durant la Guerra Civil i les posteriors intervencions de “reparació” realitzades de forma inadequada.