Mètodes de reproducció d’imatge de la filigrana - Díaz de Miranda y Macías, M. Dolores (UNICUM, 2015)
Les filigranes són l’element identificador més important del paper. A partir d’aquest estudi hem analitzat i optimitzat els mètodes existents per reproduir la imatge de la filigrana, buscant els que són econòmicament més assequibles i a la vegada més senzills i fidedignes.