Acer Corten en el patrimoni arquitectònic - Rodríguez Gómez, Rocío (UNICUM, 2016)
El present article recull l’estudi realitzat dins el marc de l’assignatura Treball Final de quart curs de l’especialitatde Conservació-Restauració d’Escultura, realitzat a l’ESCRBCC i presentat al mes de juny de l’any 2014.L’objectiu és conèixer les prestacions dels acers patinables, comunament coneguts com a acers Corten, la sevaevolució històrica i la cronologia de les seves aplicacions, amb la finalitat d’apropar-nos a materials contemporanisemprats en intervencions en patrimoni arquitectònic i contribuir així a la reflexió sobre els seus usos apartir de la següent premissa: la correcta elecció d’uns criteris d’intervenció han d’estar basats en la multiplicitatde textos que, des de l’any 1931 amb la Carta d’Atenes, s’han consensuat entorn el Patrimoni.