Estratègies de conservació per a suports de tela i reproduccions sobre paper de plànols de principis del segle XX. Una anàlisi dels fons de l’Archivo Histórico del Colegio Oficial de Arquitectos de Canarias, Demarcación de Tenerife, La Gomera y El Hierro - Zych, Katarzyna; Perdigón Pérez, Dácil (UNICUM, 2017)
Tracing cloth és el terme anglosaxó amb el qual coneixem la tela tractada, la tela de calcar, la tela per a plànols, el paper tela o el plànol de seda. Aquest material fou emprat per a la reproducció de plànols des de finals del segle XIX fins a principis del segle XX. El següent estudi realitza una aproximació als documents d’arquitectura amb el propòsit de definir estratègies de conservació necessàries per als suports de tela i les reproduccions sobre paper presents a l’Archivo Histórico del Colegio Oficial de Arquitectos de Canarias, Demarcación de Tenerife, La Gomera y El Hierro.