Estudi del conjunt de recipients de bronze romans procedents de l’excavació PERI-2 (Tarragona): consideracions tècniques per a la seva conservació i restauració - Mª Bernat, Francisca; Bosch, Llúcia; Busquets, Carolina; López, Domingo; Molina, Adriana; Parramón, Estefanía; Rull, Marina (UNICUM, 2015)
L’article presenta l’estudi d’un conjunt de recipients de bronze romans procedents de l’excavació PERI-2 (Tarragona), contextualitzats arqueològicament a l’article anterior. També es presenta la intervenció de conservació i restauració que s’ha dut a terme a l’ESCRBCC pels alumnes de tercer curs de l’especialitat de Conservació i Restauració d’Arqueologia. La investigació i estudis realitzats prèviament han servit per a detectar i considerar quines són les problemàtiques i el grau de deteriorament del conjunt per tal de poder establir el criteri de conservació i restauració idoni. Amb l’objectiu d’emprendre aquesta tasca amb la major garantia de resolució, s’han contemplat altres aspectes, com l’estudi del material i la fabricació de les peces.