Cromatografia en Capa Prima (TLC). Una eina útil per al Conservador-Restaurador - Oriols Pladevall, Núria (UNICUM, 2015)
En aquest article es presenta una tècnica analítica aplicable als objectes artístics, per proporcionar informació útil al conservador-restaurador per tal de fer propostes d’intervenció ben ajustades. Se situa quin ha estat i és l’ús de la cromatografia en capa prima o TLC (Thin-Layer Chromatography) dins el marc dels mètodes d’anàlisi cromatogràfics, tant a nivell general, com concretament en l’àmbit dels béns patrimonials. Es fa també una aproximació als mecanismes de funcionament de la tècnica, per detallar tot seguit com el conservador-restaurador pot fer, ell mateix, una anàlisi basada en TLC.