Examen organolèptic i procés de conservació i restauració - Guillén Pascual, Ana; Casal Bosch, Neus (UNICUM, 2015)
El fet de tractar-se d’una pintura al tremp sobre tela, pintada per ambdues cares, i el mal estat de conservació en què es trobava a causa de les deficients condicions d’emmagatzematge, va plantejar un procés d’intervenció singular, complex i delicat que va obligar a buscar alternatives als processos habituals de restauració de pintura sobre tela. En aquest article s’expliquen els processos realitzats i els resultats obtinguts, junt amb els criteris seguits en el desenvolupament del procés de restauració.